Održano prvo edukativno putovanje u Youth Innovation Center programu

U subotu, 25. decembra, u prostorijama Oficirskog doma u Nišu održano je prvo edukativno putovanje u okviru Youth Innovation Center programa za razvoj preduzetničkih veština srednjoškolaca stručnih škola iz jugoistočne Srbije.

Nakon početnog događaja održanog 6. novembra u prostorijama Think Innovative Haba u Nišu kada su se učesnici upoznali sa mentorima YIC programa, ali i timom organizacije „Nauči me“, prvo edukativno putovanje predstavlja drugi događaj uživo u programu. Od zvaničnog početka programa pa do danas, učesnici su tokom onlajn radionica sa mentorima Sonjom Dakić i Ivanom Ćosićem radili na osmišljavanju i razradi svojih biznis ideja, učeći o istraživanju tržišta, definisanju biznis modela i postavljanju ciljeva, o čemu više možete pročitati na našem sajtu, dok je ovo edukativno putovanje imalo za cilj da im pomogne da svoje ideje potvrde u praksi, kroz razgovore sa uspešnim lokalnim preduzetnicima koji su bili gosti događaja i podelili priču o razvoju svojih biznisa i izazova sa kojima su se suočavali.

Kroz kratka predavanja, a zatim i speed-dating događaj, učesnici su se upoznali sa predstavnicima Regionalne privredne komore Niš, kompanija Apokrifi, Wibbly Wobbly print, Klik.cash, Miljina kuhinja, Banker radija kao i lokalne Kancelarije za mlade.

„Zahvalila bih se organizaciji ali i svim učesnicima na nezaboravnom iskustvu, svim osobama punim inspiracije koji su nam danas ubrizgali motivaciju u vene. Današnje iskustvo mi je skroz promenilo pogled na biznis svet i zato nastavljam sa radom sa ciljem uspeha!“, podelila je Kristina Vučić, učenica Ekonomsko-tehničke škole Kuršumliji i jedna od učesnica Youth Innovation Center programa.

Nakon ovog putovanja, učesnike programa očekuje kratka pauza tokom koje će zvanično formalizovati svoje biznis ideje i u novoj godini kroz radionice i brainstormin sesije sa mentorima, ali i još jedno putovanje naučiti više o različitim aspektima izgradnje biznisa – marketingu, finansijama i prodaji i izgradnji zajednice, o čemu nastavljamo da vas obaveštavamo putem našeg sajta, ali i društvenih mreža!

*Youth Innovation Center je autorski program organizacije „Nači me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država