Održana treća po redu radionica u „Youth Innovation Center“ program

Nakon druge radionice na temu primera uspešnih startapova i biznisa, kako struktuirati svoj biznis i organizovati svoju ideju održane 27. novembra, kao i prateće brainstorming sesije nedelju dana kasnije tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ predstavili svoje biznise kako bi dobili fidbek i predloge za njihovo unapređenje, treća radionica „Youth Innovation Center“ programa održana je danas, 11. decembra.

Tema radionice bili su Proizvod i ciljevi, a radionicu je držala biznis mentorka i konsultantkinja Sonja Dakić, koja je sa učesnciima podelila zašto je važno postavljati ciljeve biznisu, koje sve faze postoje na putu razvoja jedne biznis ideje i kako da prepoznamo šta nam je u kojoj fazi najpotrebnije.

„Ovoga puta radili smo na daljem definisanju ideje i postavljanju ciljeva. Pričali smo o tome koja je razlika između želje i cilja, kako da od želje kreiramo cilj i odredimo ključne korake na tom putu. Veština postavljanja ciljeva je bitna za naš razvoj i uspeh u životu, ovoga puta tu temu smo prošli kroz ideje na kojima učesnici rade“, rekla je Sonja, koja je takođe bila mentor na prvoj radionici Istraživanje tržišta i pronalaženje problema u zajednici. „Uvek me iznova oduševe mladi ljudi koliko su radoznali, sjajni i željni znanja.“

Učesnici programa, 26 srednjoškolaca stručnih škola iz jugoistočne Srbije je tokom radionice kroz konkretna pitanja radilo na postavljanju 3 cilja za svoj budući biznis, kao i na definisanju ključnih resursa i aktivnosti koje će preduzeti narednih 90 dana kako bi bili korak liže njihovom ostvarenju.

„Svidele su mi se teme mentorke Sonje i mislim da su jako bitne za svakog od nas, pogotovu da pravimo i ostvarujemo svoje ciljeve“, rekla je Teodora Šuleić, učenica Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“ u Velikoj plani i jedna od učesnica ovogodišnjeg „Youth Innovation Center programa“.

Nakon treće radionice, u subotu 18. decembra održala se i treća brainstorming sesija „Youth Innovation Center“ programa, tokom koje su učesnici dodatno radili na svojim ciljevima u kontekstu razvoja biznisa, mapirali oblasti za koje će u budućnosti uključiti nove saradnike sa kojima će nastaviti dalji razvoj ideje i osmislili detaljan plan za naredne mesece.

*Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država.