Održana druga radionica „Youth Innovation Center“ programa

Nakon prve radionice na temu istraživanja tržišta i nalaženja problema održane 13. novembra, kao i prateće brainstorming sesije nedelju dana kasnije tokom koje su učesnici imali priliku da podele svoje početne ideje i dobiju povratne komentare, druga radionica „Youth Innovation Center“ programa održana je danas, 27. novembra.

Tema druge po redu radionice bili su primeri uspešnih startapova i biznisa, kako struktuirati svoj biznis i organizovati svoju ideju. Radionicu je držao Ivan Ćosić, dizajner, voditelj podkasta „Još podkast jedan“ i vrsni poznavalac startap i biznis zajednice u Srbiji i regionu.

Tokom radionice, učesnici su imali priliku da se bolje upoznaju sa različitim načinima organizacije poslovanja u Srbiji, kao i da na praktičnim primerima realnih kompanija i biznisa uvide prednosti i mane svakog i prepoznaju logiku izbora tipa biznisa.

Kroz rad u manjim grupama, učesnici programa su radili na definisanju sopstvenih biznisa i njihove kategorije na osnovu onoga što žele da ponude kao rešenje, kao i brend metaforu koju mogu koristiti za njegovo bolje predstavljanje.

Nakon druge radionice, u subotu 4. decembra održaće se i druga brainstorming sesija „Youth Innovation Center“ programa, tokom koje će učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ predstaviti svoje biznise kako bi dobili fidbek i predloge za njihovo unapređenje, o čemu ćemo više podeliti na našim društvenim mrežama.

*Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država