Održano drugo edukativno putovanje u Youth Innovation Center programu

U subotu, 12. februara onlajn, putem ZOOM platforme, održano je drugo edukativno putovanje u okviru Youth Innovation Center programa za razvoj preduzetničkih veština srednjoškolaca stručnih škola iz jugoistočne Srbije.

Nakon prvog putovanja održanog 25. decembra u prostorijama Oficirskog doma u Nišu, kada su učesnici svoje ideje potvrdili u praksi kroz razgovore sa uspešnim lokalnim preduzetnicima koji su bili gosti događaja, drugo edukativno putovanje je predstavljalo priliku da se bliže upoznaju sa izazovima sa kojima se susreću preduzetnici na tržištu i od uspešnih predstavnika domaćih kompanija i startapova dobiju savete kako da ih što lakše i brže prevaziđu!

Kroz kratka predavanja, 20 srednjoškolaca stručnih škola iz jugoistočne Srbije se upoznalo sa načinima funkcionisanja kompanija Likes&Cookies, Uradi-zaradi, Kerber games i Domaće kiflice i saznalo zašto su stalna analiza tržišta i dosadašnjih postignuća ključni za dalji razvoj biznisa, kako mogu izgraditi zajednicu oko svog proizvoda i nju uključiti u njegov razvoj i kako da prepoznaju pravu inovaciju koja će njihov biznis podignuti na viši nivo.

Pored predavanja uspešnih domaćih kompanija i startapova, učesnici su imali priliku da saznaju više i o finansijskoj pismenosti i podršci koju Erste banka može da im pruži u procesu pokretanja sopstvenog biznisa kroz svoj program Korak po korak, kao i kako najbolje mogu analizirati potrebe svojih korisnika i potencijalih klijenata primenom Design Thinking metodologije, koju je predstavila design thinking trener Teodora Živković.

Usled trenutne epidemiološke situacije, drugo edukativno putovanje Youth Innovation Center programa održano je onlajn. Kako bismo učesnicima omogućili što kvalitetnije edukativno iskustvo, u saradnji sa izdavačkom kućom Finesa, edukativnom platformom Masterbox i interaktivnom platformom Erste banke #ErsteZnali, naš tim je pripremio poklon pakete za svakog učesnika #YIC2021 programa, kako bi veštine i znanja stečena tokom događaja mogli da nastave da razvijaju i na dalje, potpuno besplatno!

Nakon ovog putovanja, učesnike programa očekuju još 3 radionice i brainstorming sesije na teme logistike, prodaje i pičovanja, treće edukativno putovanje u selo Vrmdža i Rural hab, nakon čega će svoje ideje moći da predstave potencijalnim sponzorima na finalnoj konferenciji u aprilu 👩‍🏫

Za više informacija o daljem toku Youth Innovation Center programa i napretku naših učesnika, nastavite da nas pratite na društvenim mrežama!

*Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država.