Održana šesta po redu radionica u okviru Youth Innovation Center programu

Nakon pete radionice na temu prodaje, case study-a, buyer persone i vrednovanja svog rada održane 29. januara, kao i prateće brainstorming sesije nedelju dana kasnije tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ razgovarali o svom idealnom kupcu i klijentu, nejgovim karakteristikama i navikama pomoću kojih ih možemo naći, šesta radionica „Youth Innovation Center“ programa održana je danas, 19. februara.

Tema radionice bila je logistika, tačnije ljudi i gantogram. Radionicu je držao Radionicu je držao Ivan Ćosić, dizajner, voditelj podkasta „Još podkast jedan“, vrsni poznavalac startap i biznis zajednice u Srbiji i regionu i organizator konferencije wwvršac.

Tokom radionice, učesnici su imali priliku da se bolje upoznaju sa osobinama i kvalitetima koji su ključni za uspešan rad jednog tima i koji im mogu pomoći da prepoznaju prave saradnike za izgradnju svog biznisa, kao i da uspešno vode svoj tim od ideje do finalnog proizvoda. Radili su individualno i u manjim grupama, mapirali kvalitete drugih učesnika programa koje oni smatraju izuzetni pozitivnim ili negativnim za tim i kreirali jednostavan gantogram za svoje ideje.

„Radionica je bila ekstra! Rad u grupama i ova interakcija sa drugim članovima tima je odlična stvar. Čuo sam dosta novih i korisnih stvari od Ivana, tako da će mi ovo dosta pomoći u daljem razvoju ideje“, rekao je Strahinja Đuretić, učenik trgovinsko ugostiteljske škole Leskovac i učesnik #YIC2021 programa.

Nakon šeste radionice, u subotu 26. februara održala se i šesta brainstorming sesija „Youth Innovation Center“ programa, tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ razgovarali o održivosti i potencijalnim izazovima sa kojima bi mogli da se susretnu prilikom razvijanja sopstvenog biznisa.

*Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država.