Održana osma po redu radionica u okviru Youth Innovation Center programa

Nakon sedme radionice na temu finansija, održane 5. marta, kao i prateće brainstorming sesije nedelju dana kasnije tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ razgovarali o podršci koja bi im značila za dalji razvoj njihovih ideja, osma radionica „Youth Innovation Center“ programa održana je u subotu 19. marta.

Tema radionice bio je pitch, kratka prezentacija kojom će učesnici Youth Innovation Center programa predstaviti svoje biznis ideje na trećem edukativnom putovanju u selo Vrmdža, kao i na finalnoj konferenciji programa koja će se održati 02. aprila. Radionicu je držala brand storyteller i kreatorka sadržaja Aleksandra Petrovski koja je sa učesnicima podelila sve važne informacije o pitch-u, kao i savete kako da na najbolji način predstave ono na čemu su vredno radili prethodnih šest meseci.

Tokom radionice, učesnici su stečeno znanje direktno primenjivali i osmišljavali prvu verziju svojih pitch prezentacija i testirali ih sa ostalim učesnicima programa i mentorkom Aleksandrom, kako bi se što bolje pripremili za događaje koji predstoje.

„Mislim da je jučerašnja radionica bila veoma zanimljiva i korisna što se tiče pravilnog načina prezentovanja. Alex nam je odlično pokazala kako to treba da uradimo da bi naš proizvod ili usluga bili što bolje prikazani, zbog čega sam siguran da ćemo svi odlično odraditi prezentacije ove nedelje“, rekao je Dimitrije Beljan Stanojević, učenik ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu i jedan od učesnika #YIC2021 programa.

„Završna radionica mi je bila veoma korisna i drago mi je što je Alex svoja znanja i trikove podelila sa nama. Saznali smo na šta da se fokusiramo kada pričamo na konferenciji, šta da obučemo, kako da pobedimo tremu i budemo interesantni publici“, podelila je Jana Kostić, učenica tehničke škole u Pirotu i jedna od učesnica #YIC2021 programa.

„Treba da bude ponosan na sebe svaki učesnik koji je u ovim superizazovnim vremenima investirao energiju da radi ne samo na razvoju svoje ideje, već na bildovanju veština dragocenih za budućnost. Za svakoga od nas pojedinačno i za sve nas zajedno. Srećna sam što sam svedočila, verujem samo, deliću razvoja mladih proaktivnih ljudi“, rekla je Aleksandra Petrovski, mentorka u #YIC2021 programa.

Saznaj #KakoSeMenjaSvet kroz preduzetništvo mladih!

Dvadeset srednjoškolaca stručnih škola koji su tokom prethodnih šest meseci vredno radili na osmišljavanju i razradi svojih biznis ideja u okviru Youth Innovation Center programa, imaće priliku da ih prezentuju prvi put na trećem edukativnom putovanju pred žirijem koji će odlučiti čije ćete pitch-eve čuti na finalnoj konferenciji i ko će imati priliku da dobije finansijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

Više informacija o finalnoj konferenciji pročitajte na zvaničnoj stranici konferencije #KakoSeMenjaSvet na našem sajtu, dok više informacija o trećem edukativnom putovanju delimo uskoro na našem sajtu i društvenim mrežama!

*Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država.