Održana sedma po redu radionica u okviru Youth Innovation Center programa

Nakon šeste radionice na temu logistike i tima, održane 19. februara, kao i prateće brainstorming sesije nedelju dana kasnije tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ razgovarali o održivosti svojih biznisa i izazovima sa kojima se mogu suočiti, sedma radionica „Youth Innovation Center“ programa održana je danas, 5. marta.

Tema radionice bile su finansije, to jest kako i gde naći podršku za realizaciju svoje biznis ideje i razvoj sopstvenog biznisa. Radionicu je držala finansijska savetnica Karolina Herbut koja je sa učesnicima podelila različite načine prikupljanja sredstava za svoj biznis i primere domaćih kompanija koje su u tome uspele. Takođe se osvrnula na važnost analize potreba, kako bismo dobili podršku koja nam je najpotrebnija u datom trenutku.

Tokom radionice, učesnici su stečeno znanje direktno primenjivali i kreirali finansijske planove za svoje biznise, definisali fiksne i varijabilne troškove i računali cenu svojih proizvoda i usluga kako bi mogli da ostvare željeni profit.

„Oduševljena sam kako su polaznici lako savladali temu kreiranja budžeta. Bilo je i danas zadovoljstvo raditi sa njima i čuti njihove finansijske planove za realizuju ideja“, podelila je mentorka Karolina.

„Karolina Herbut mi je jedna od najomiljenijih mentora, vezano za finansije. Kao neko ko izučava ekonomiju, mogu da kažem da znanje koje sam danas dobio od Karoline će mi ostati u sećanju duži vremenski period“, rekao je Mihajlo Milenković, učenik Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani i učesnik #YIC2021 programa.

Nakon sedme radionice, u nedelju 13. marta održala se i sedma brainstorming sesija „Youth Innovation Center“ programa, tokom koje su učesnici međusobno i članovima tima organizacije „Nauči me“ razgovarali o podršci koja bi im značila za dalji razvoj njihovih ideja.

Youth Innovation Center program je autorski program organizacije „Nauči me“ finansijski podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država.