#kakosemenjasvet kroz preduzetništvo

U četvrtak 30. septembra u 23:59 zvanično su zatvorene prijave za “Youth Innovation Center”, besplatni program organizacije “Nauči me” za razvoj preduzetničkih veština srednjoškolaca stručnih škola iz jugoistočne Srbije, finansiran od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Cilj programa je da kroz onlajn radionice sa ekspertima iz različitih oblasti biznisa, edukativne posete uspešnim kompanijama u Srbiji i mentorsku podršku tima organizacije “Nauči me”, učenici postanu svesni potencijala svog znanja i tokom programa osmisle, a kasnije i kreiraju sopstveni proizvod ili uslugu.

Tokom septembra meseca, sa željom da za “Youth Innovation Center” sazna što veći broj mladih, naš tim je kontaktirao sve srednje stručne škole sa teritorije jugoistočne Srbije, organizovao dva informativna vebinara o samom programu, kao i preko 10 sastanaka uživo i onlajn sa zainteresovanim predstavnicima stručnih škola iz Niša, Leksovca, Bora, Zaječara, Knjaževca, Svrljiga i Velike Plane, koji su informaciju o prijavama mogli da prenesu dalje svojim učenicima. 

Više informacija o “Youth Innovation Center” programu mladi su takođe mogli da dobiju putem medija, kako je vest o programu podelilo na čak šesnaest različitih portala iz cele jugoistočne Srbije. O YIC programu su dodatno u gostovanjima uživo govorili i koordinator programa Aleksandar Gligorijević i asistent koordinatora i PR Marija Raičević, informišući i pripadnike šire javnosti o ovoj prilici. 

Tokom oktobra, srednjoškolci stručnih škola koji su se prijavili za YIC program imaju priliku da uz pomoć serijala edukativnih klipova osveste znanje stečeno u srednjoj školi, kao i kako ga mogu upotrebiti da reše neke od problema prisutnih u njihovom gradu, kako bi proizvod ili usluga koju žele da kreiraju bili društveno-odgovorni i fokusirani na lokalnu zajednicu. Ukoliko žele da nastave dalje u “Youth Innovation Center” program, svoju prijavu će moći da dopune kratkim videom u kojem će predstaviti sebe i svoju ideju, kako bi naš tim odabrao 30 najmotivisanijih koji će nastaviti dalje u fazu 2 ovog programa i dobiti mentorsku podršku za njen razvoj i realizaciju.