#ZnanjeDaNeBaguje – S2EP14: Dragi nastavniče, kako đake učiš finansijskoj pismenosti?

Dragi nastavniče, ovo je bila godina za učenje!

Na samom početku, naučili da je rad od kuće dobra stvar, kako da nalazimo onlajn resurse za nastavu, testiramo učenike i vodimo učionicu,možda i bolju od one u školskim klupama. Kada smo savladali ove osnove, krenuli smo da razmišljamo kako da unapredimo obrazovanja za učenike, kroz projektnu nastavu, medijsku pismenost i Jutjub obrazovanje, da škola više ne odgađa život već đake za njega osnažuje. Razgovarali smo o nastavi, kako se odvija u učionicama izvan granica Srbije, ali i o svetlim primerima oko nas, koji pokazuju da magija zaista jeste u rukama nastavnika, koji mogu biti pravi preduzetnici u svom poslu. Pričali smo o treninzima, priručnicima i umrežavanju, ali i o pismenostima koje su od vitalnog značaja za uspeh u 21. veku.

U poslednjoj epizodi druge sezone emisije #ZnanjeDaNeBaguje razgovarali smo o onome šta učenike čeka nakon izlaska iz obrazovnog procesa i kako im mi možemo pomoći da steknu znanja i veštine potrebne svakom mladom profesionalcu! Pričali smo o finansijskoj pismenosti, koja je osnova svakog uspešnog poslovanja, ali i o preduzetništvu koje je sve zastupljenije među mladima u našoj zemlji!

O važnosti edukacije na ovu temu su sa nama govorili Karolina Herbut, finansijska savetnica i biznis kouč koja kroz svoje edukacije, kurseve i konsultacije deli znanje o finansijskoj pismenosti, Marija Mutić, zaposlena u Direkciji komunikacija Erste Banke kao viša stručna saradnica za društveno odgovorno poslovanje, koja vodi programa finansijske edukacije sa edukativnom platformom #ErsteZnali i Filip Vulović, praktikant Krovne organizacije mladih Srbije, zakonski priznatog krovnog saveza za mlade koji će aktivno raditi na promeni položaja mladih u preduzetništvu kroz različite programske aktivnosti u narednom periodu.

Šta biste vi voleli da ste znali o finansijama i poslovanju pre izlaska iz školske klupe? Da li i na koji način našim učenicima možemo pružiti to znanje? Pogledajte epizodu i saznajte, a svoje utiske sa nama podelite u komentarima!