Edukativna i interaktivna predstava „Čuvari zmajevog blaga” – sada i u Leskovcu!

Pozivamo naše male drugare da zajedno sa svojim roditeljima ili učiteljima budu deo dečje interaktivne predstave „Čuvari zmajevog blaga”, koja se organizuje u saradnji organizacije „Nauči me” i Erste banke, a u okviru programa za razvijanje finansijske pismenosti Erste znali.

KAKVA JE PREDSTAVA?

Predstava odgovara uzrastu od 6 do 10 godina, a motivi iz predstave preuzeti su iz istoimene mobilne igrice koju je Erste Banka prošle godine razvila u saradnji sa organizacijom „Nauči me” u želji da najmlađi kroz igru nauče važne stvari o novcu: o trudu koji je potrebno da bi neku stvar mogli sebi da kupimo, o štednji, o tome koliko nešto vredi, kao i da učenje, znanje i promišljanje igraju veliku ulogu u tome koliko ćemo biti uspešni. Zmaj deci velikodušno deli svoje blago, ali da bi ga sačuvala treba da znaju odgovore na brojna pitanja – na ovaj način, kroz interakciju i zabavu, deca prave svoje prve korake ka finansijskom opismenjavanju i stvaraju odličnu osnovu za upravljanje novcem.

Organizacija „Nauči me” već sedam godina prati obrazovne politike i bavi se inovacijama u obrazovanju. Ovim projektom, zajedno sa partnerima iz Erste banke, pokazuju da igrica i predstava „Čuvari Zmajevog blaga“ predstavljaju savremene edukativne alate, koji konstruktivno okupiraju pažnju dece i pomažu roditeljima da im pojasne koliko truda i vremena treba da ulože da bi mogli da im priušte vredne stvari, zašto je važno da od malih nogu učimo da štedimo i koliko je znanje važno za uspeh, a sve u cilju razvijanja finansijske pismenosti kod dece.

KADA JE PREDSTAVA?

Predstava će se održati u Centru za stručno usavršavanje Leskovac, 5. novembra, u 13 časova. Centar za stručno usavršavanje je jedan od saradnika organizacije Nauči me i ovom prilikom im se zahvaljujemo što su podržali ideju da se predstava organizuje u njihovom prostoru. Pored same predstave, deca će imati priliku da vide izložbu novčanica koju je pripremio Narodni muzej Leskovac i da se upoznaju sa elementima novčanica kroz vreme.

Prijava za predstavu je obavezna, a besplatne ulaznice je potrebno rezervisati na linku: https://crm.nauci.me/cuvari-zmajevog-blaga.

Vidimo se na predstavi! 👋