ČUVARI ZMAJEVOG BLAGA OBELEŽILI DEČJU NEDELJU U ČAIRSKOM PARKU

Ove nedelje smo proslavili dečiju nedelju, kao i Svetski dan učitelja i ovim povodom smo u saradnji sa Erste bankom organizovali predstavu Čuvari zmajevog blaga u izvođenju glumaca Scene u trenu (Jelena Stanković, Dušan Ščepihin, Petar Ščepihin i Andrija Stojković). U Čairskom parku, ispred Dečijeg kulturnog centra okupilo se preko 150 mališana i tokom programa koji je trajao više od sat vremena, svi su se zabavili – i mali i veliki.

Predstavu su otvorili Marija Mutić, predstavnica Erste banke i Milan Petrović, programski direktor organizacije Nauči me, a zatim su na scenu izašli junaci predstave – zmaj, mudrac, vitez i viteškinja. Pored njih, junaci u ovoj predstavi bila su i deca iz publike koja su imala specijalnu ulogu. Zajedno sa vitezom i viteškinjom odgovarali su na zmajeva pitanja koja je postavljao mudrac i na ovaj način pomogli da neko od njih dvoje postane novi čuvar zmajevog blaga.

Deca su ovim putem kroz zabavu napravila svoje prve korake ka finansijskom opismenjavanju. Naučili su šta je lični budžet, a šta ušteđevina, ko se nalazi na srpskim novčanicama, ko u Srbiji štampa novac, koja srpska reka je zlatonosna i mnoge druge pojmove i činjenice iz oblasti finansijske pismenosti. Po završetku predstave, deca su imala priliku da se slikaju sa junacima iz predstave, ali i da dobiju poklone.

Predstava je nastala po istoimenoj mobilnoj igrici koju smo prošle godine razvili u saradnji sa Erste bankom, koja predstavlja vid savremenog edukativnog alata, koji konstruktivno okupira pažnju dece, a pospešuje veštinu finansijske pismenosti.

Ako vas interesuje ko je na kraju postao čuvar zmajevog blaga, imamo iznenađenje za vas: moći ćete da saznate sa svojim mališanima na novoj predstavi. Uskoro više informacija o ovome! 🤫

Prijavite se na linku: https://crm.nauci.me/start kako biste mogli da budete pravovremeno obavešteni o svim događajima koje organizujemo.