Konkurs za članove redakcije UNBOX.RS Resurs centra za mlade o obrazovanju

Ako ste ispratili naš Instagram ili Fejsbuk profil UNBOX.rs (@unbox.rs) ili profile naše organizacije, verovatno znate šta sledi. Organizaciji Nauči me iz Niša, poznatoj po projektima kao što su aplikacija Vučilo – dolina magičnih reči, film i projekat javnog zagovaranja za decu sa disleksijom Heroji uče drugačije, program Youth innovation Centar za razvoj društveno odgovornih ideja srednjoškolaca i mnogi drugi, je potrebno pojačanje u vidu nekoliko ambicioznih mladih ljudi koji žele da uče na drugačiji način i pomognu drugim srednjoškolcima da urade isto to!

Šta hoćemo?

Primetili smo da veliki broj mladih smatra da nema dovoljno prilika za neformalno obrazovanje, pa da oni samim tim nemaju dovoljno prilika da steknu znanja i veštine potrebne svakom odgovornom mladom pojedincu digitalnog društva. Pošto se mi sa tim ne slažemo, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo sve informacije potrebne nekom srednjoškolcu koji želi da uči #vanškolskeklupe a ne zna kako, da bi ceo proces učenja prosto bio lakši.

Od baze podataka o aktuelnim prijavama i konkursima, preko intervjua o iskustvima drugih volontera i aktivista i zanimljivih tekstova o inovativnom učenju kod nas i u svetu, pa sve do spiska organizacija i udruženja mladih i za mlade koja delaju u različitim oblastima koje bi mogle da vas interesuju, hoćemo da svi resursi budu jasno i pregledno prikazani na jednom mestu. U jednom Centru. Resurs centru Unbox.rs 😎

Kakvu osobu tražimo? 

Ako veruješ da se najbolje uči #vanškolskeklupe, da se kroz različite edukacije neformalnog tipa nadograđuju znanja i veštine značajne za dalji rast i razvoj, kako lični tako i profesionalni i želiš da naučiš kako da to postigneš kroz izbor pravih edukacija (i to znanje prenosiš drugima), pridruži se redakciji Unbox haba, onlajn resurs centra za mlade o obrazovanju!

Čekiraj gde se pronalaziš, pa se prijavi kako bismo te i mi našli!

  • Treba nam neko ko je proaktivan i samomotivisan, kome nije problem da se iscima i otkrije način da nauči nešto o čemu bi da sazna više (bilo to kroz guglanje ili pronalaženje prave osobe koju možeš da pitaš)
  • Važno nam je takođe da je ta osoba odgovorna, ali i otvorena i iskrena, kako bismo znali da možemo na nju da se oslonimo u radu, ali i u zajedničkom rastu i razvoju (koji naravno želimo da se desi)
  • Pošto se radi o onlajn resurs centru za koji ćemo zajedno kreirati sadržaj, naš tim treba da čine radoznalci koje loži širenje interesantnih priča o obrazovanju #vanškolskeklupe, bilo da su one domaće ili strane, o pojedincima ili grupama, našim vršnjacima ili onima koji imaju nešto da nam poruče, od kojih možemo da naučimo.
  • (Najbolje za kraj) Treba nam neko kome nije problem konstantno učenje i ko je spreman da pita – za pomoć, savet ili informaciju koje sve to edukacije postoje, umesto da bude kao Đole i prosto kaže „Ma toga nema kod mene.“ (ko nas prati na IG, znaće😉)
Napomena: veštine pisanja jesu super bonus, ali nisu neophodne. Što se nas tiče, dovoljna je volja sa tvoje strane da naučiš, a zajedno hendlamo sve ostalo!

Šta nudimo?

Pored rada u dinamičnom malom timu redakcije Unbox-a koji će iz prve ruke pisati o dešavanjima iz sveta obrazovanja koja se tiču mladih, komunicirati sa aktivistima i organizacijama mladih i za mlade i prenositi njihova iskustva sa ciljem osnaživanja i motivisanja drugih, dobićeš priliku da se sam/sama informišeš, motivišeš i dobiješ potrebnu podršku u otkrivanju svojih strasti i realizaciji svojih ideja od strane našeg „Nauči me“ tima.

Konkretnije, neke od stvari koje ćeš naučiti jeste kako da:

  • Bolje organizuješ svoje vreme kako bi mogao/mogla da postigneš sve što želiš
  • Izađeš iz svog informacijskog mehura i nađeš nove prilike za učenje i usavršavanje #vanškolskeklupe
  • Mapiraš trenutne veštine i načine za njihov razvoj, povezivanje i primenu, kako u radu Unbox-a, tako i u ličnim projektima.
  • Koristiš društvene mreže kao alat za širenje dobre priče o neformalnom obrazovanju i učenju, a kasnije to znanje primeniš na nekom svom projektu, inicijativi ili biznis ideji
  • Primenjuješ osnove novinarskog pisanja kako bi preneo/prenela informacije o inovativnim pojedincima koji nas isnpirišu i podstiču na učenje i razvoj
„Nisam znala tačno šta da očekujem kada sam postala deo organizacije Nauči me, znala sam samo da se bave obrazovanjem. U međuvremenu sam otkrila da su mi teme obrazovanja, razvoja i mobilnosti mladih vrlo interesantne i odlučila da time želim da se bavim u budućnosti. Kroz Resurs centar želim drugim mladim ljudima da pružim sličnu priliku da otkriju i nadograđuju sebe, pa da zajedno širimo dobre priče“, kaže Marija, urednica našeg Unbox-a

Ako ti sve ovo zvuči interesantno i misliš da si ti prava osoba za naš tim, možeš se prijaviti OVDE do 26.2. u 23:59h😎