O nama

Organizacija „Nauči me“ – počeci jedne ideje

Sve je počelo kada smo na konkursu Superste prikupljali podršku za naš projekat Vučilo – Dolina magičnih reči. Verovatno ste čuli – radi se o mobilnoj aplikaciji za učenje i vežbanje pravopisa kroz igru. Okupili smo tim dizajnera, programera, lingvista i IT-stručnjaka, na igri i dalje radimo (tu priču možete da pratite na sajtu), ali taj uspeh pokrenuo nas je da razmišljamo šire:

Sa koje god strane katedre da se nalazimo, svi zapravo želimo ili smo nekada u životu želeli bolje, modernije i drugačije obrazovanje. Mi samo nikada nismo prestali da verujemo da je to moguće.

Niko na svetu nije uspeo sam! Uspeh na takmičenju, kao i uspeh celog projekta u velikoj meri dugujemo medijima koji su nas svesrdno podržavali. Vremenom smo upoznali veliki broj fantastičnih pojedinaca i kvalitetnih organizacija koje se bore za iste stvari kao i mi: za inovacije u obrazovanju, za vrednosti demokratizacije znanja i za praktične primene samostalnog učenja.

magazin – prilika za sve nas

Mi volim da mislimo uzvik NAUČI ME! zapravo dolazi od tri osobe:

  • Učenika, posebno onog koji ume da se snađe i sam „čačka“ šta ga interesuje. Naš ideal je da se, za početak, svaki članak pretvori u priliku za njih. Za tako nešto spremni smo da žrtvujemo sve svoje vreme, iskustvo, znanje i da tražimo podršku i razumevanje celog društva.
  • Roditelja koji razume vrednost znanja, želi da se uključi i pomogne svom detetu da nauči da uči. Ima toliko toga što možemo uraditi zajedno, jer je iskustvo (pozitivno i negativno) najvažniji faktor promene koju želimo da stvorimo.
  • Edukatora – vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora, i svakog ko je nekome pomogao da nešto nauči, zato što znamo kakvu magiju i kakve teškoće taj proces sa sobom nosi. U stvari, svi mi možemo i imamo čemu da nekoga naučimo! Hajde da zajedno otkrivamo kako da jedni druge motivišemo i da pomognemo da se taj predivni proces učenja desi na najbolji mogući način.

Nije u redu ćutati o nečemu što je dobro, pogotovu ako to može da pomogne drugima! Podelite sa nama sve pozitivne primere na koje ste naišli ili kojih se sećate. 

Svi smo nekad pomislili: Ovaj zna šta radi! Ovako bi trebalo da rade svi! Toliko fantastičnih stvari ostalo je u nečijim glavama – nemoj da te mrzi, javi nam da o tome pišemo. Nauči me je magazin u kome želimo da pokažemo drugačije, novo lice učenja.