Kurs o razmenama „Autodidact kluba“ je počeo

Prvi ciklus programa o razmenama Autodidact Club-a zvanično je počeo. Klub je okupio mlade koji vole da putuju i žele da nauče kako da to urade potpuno besplatno.

Tema prve radionice bila je identitet. Diskutovalo se o tome koliko je važno da mladi postanu samosvesni sebe i svog okruženja kako bi mogli da se razvijaju i napreduju u pravcu u kom žele. Početak kursa je ujedno bio i timbilding, pa su se učesnici upoznavali kroz igricu pamćenja imena i spid dejtinga.

Učesnici kursa
Učesnici kursa; foto: Veljko Janković

„Na prvoj radionici smo naučili više o sebi i tome kako da radimo na upoznavanju i negovanju svog identiteta. Za nastavak programa imam velika očekivanja. Sigurna sam da će ona biti ispunjena“, rekla je Anja Nikolić, polaznica programa.

Na radionicama će biti reči o tome kako se obratiti roditeljima, kakva se hrana može očekivati i koji nivo znanja engleskog jezika je potreban. Kako kažu koordinatori programa, radionicama će prisustvovati i „svetski putnici“, odnosno gosti koji će podeliti svoja iskustva sa putovanja. Po završetku kursa, učesnicima će biti otvorena vrata za omladinske razmene koje se budu organizovale u okviru Erasmus+ programa. Omladinske razmene će ih upoznati sa svim čarima putovanja i iskakanja iz zone komfora.

Koordinatori kursa
Koordinatori kursa; foto: Veljko Janković

„I ranije sam se prijavljivala za razmene, međutim, nailazila sam na probleme. Kako da kupim kartu i organizujem put i kako da ohrabrim sebe da se prijavim “, izjavila je Dunja Cvetković, učesnica programa.

Autodidact Club je, pored učenja, prostor za razmenjivanje iskustava i pozitivne energije. Najmotivisaniji će do kraja marta ove godine biti spremni da se upuste u svet i hrabro ga istražuju kroz razmene.